Videocommunicatie is de moderne manier van samenwerken. Met beelden legt u veel sneller uit wat u bedoelt. Dit stelt u in staat om sneller tot beslissingen te komen. Met een videovergadering zijn de juiste mensen altijd binnen bereik, waar ze zich ook bevinden, zonder tijd te verliezen. Lokaal of wereldwijd en op ieder gewenst moment.

videonconference intro

 Betaalbare videoconference systemen, beschikbaarheid van breedband Internet en een inmiddels perfecte kwaliteit zijn de redenen waarom videoconferentie een serieus alternatief is voor fysieke verplaatsing.

Overleg op afstand neemt de noodzaak weg om onnodig veel te reizen. Dit brengt ook nog eens een verlaging van de kosten met zich mee. Vanaf uw eigen werkplek communiceert u direct met andere vestigingen. Zonder heen en weer te reizen is frequenter overleg mogelijk. Met de afstandsbediening verplaatst u zich van Amsterdam naar Eindhoven, of van Antwerpen naar Londen. U kunt zelfs meerdere vestigingen tegelijkertijd in beeld brengen. Met videoconferentie kunt u overal bij zijn, zonder te verplaatsen. En toch het gevoel hebben, fysiek aanwezig te zijn. Dit wordt ook wel telepresence genoemd.

En denk natuurlijk aan het milieu...... Minder auto's op de weg = minder brandstofverbruik, minder Co2 uitstoot, minder files etc......  :  U wordt groen! Videoconference daarom is een duurzaam product. Door het gebruik van videoconference kunt u veel geld besparen, uw in- en externe communicatie meer vergemakkelijken en u wordt in ieder geval een duurzame onderneming wat bij zal dragen aan een duurzame maatschappij en economie!

LifeSize

Lifesize is het eerste bedrijf dat producten voor HD-videocommunicatie ontwikkelt en aanbiedt. De bekroonde oplossingen van Lifesize zijn kwalitatief hoogstaand, uiterst gebruiksvriendelijk en eenvoudig te beheren, en bieden realistische videocommunicatie die de productiviteit verhoogt.

Lifesize is ervan overtuigd dat video ervoor kan zorgen dat mensen meer kunnen doen, terwijl ze minder hoeven te reizen. Het bedrijf ontwerpt en levert HD-videoproducten die realistische videocommunicatie bieden en de productiviteit verhogen.

Sinds de oprichting van Lifesize (in 2005) is AVCOMMIT BV leverancier voor heel Nederland. Lifesize heeft als missie om videoconferentie betaalbaar en realistisch te maken.

Lifesize Cloud Boardroom system 2017 configured and installed by Avcommit

LifeSize Cloud product tour

https://youtu.be/3LJ78vPdi_s

 

 

Tegenwoordig is videoconferencing voor iedere organisatie bereikbaar. In principe is videoconference uitermate geschikt voor organisaties met meerdere vestigingen. Laat u eens inspireren en kijk eens wat videoconferentie voor uw branche, uw organisatie of uw afdeling kan betekenen. Wij hebben enkele branchespecifieke voorbeelden uitgelicht:

Videocommunicatie is al heel lang een hulpmiddel dat zijn waarde heeft bewezen in de medische wereld. Het toepassingsgebied is zeer groot:

Opleiding en college

 • Artsen kunnen colleges geven op afstand
 • Middels conference recording kunnen complexe of redelijk unieke operaties opgenomen worden en daarmee dienen als collegemateriaal voor grotere groepen

 

 

Specialistische toepassingen

 • Expertise op afstand: terwijl een operatie plaats heeft kan een chirurg op afstand zijn hulp inbrengen
 • Een endoscoop, otoscoop of ulrasone beeldapparatuur kan aangesloten worden als tweede camera(bron), de beelden kunnen live getoond worden aan een specialist op afstand
 • Diagnose op afstand, specialisten vergroten hun werkbereik middels videoconferentie

 

Praktische overwegingen

 • internationaal overleg, studie en delen van informatie wordt eenvoudiger en efficiënter
 • Artsenbezoekers, leveranciers en interviewers kunnen op afstand hun informatie delen

 

 

 

Polycom, LifeSize en Aethra zijn voor hun diverse expertises gecertificeerd voor de sector “Medical”. healthcare

Het milieu is een ethisch vraagstuk dat iedere ondernemer bezig zou moeten houden. De druk die we gezamenlijk uitoefenen op onze natuurlijke omgeving is in veel gevallen uitzonderlijk hoog. We ontrekken veel grondstoffen en als we niet recycleren hebben we te maken met uitputting. De belasting op het milieu is ook zeker in de nabije toekomst merkbaar voor onze kinderen als we er niet snel wat aan doen. 

Hoe groter de organisatie is, hoe groter het probleem wordt om de juiste mensen direct te kunnen informeren. Een CEO wenst alle 1.500 medewerkers direct in te lichten over een fusie. De manager sales wil alle regio managers op de hoogte brengen van de behaalde resultaten. De marketing manager wil de doelstellingen van de nieuwe campagne toelichten voor alle betrokken landen…


Dit zijn slechts enkele van de voorbeelden waarbij visuele communicatie het redmiddel zou zijn.

 

Een organisatie die 30 accountmanagers voor een vergadering op één centrale plaats bijeenroept, gaat vaak voorbij aan:

 

 • 30 keer een paar uur reistijd
 • 30 keer een lunch, parkeerkosten
 • 30 keer de reiskosten
 • Tal van telefoontjes dat men toch iets later komt
 


Videoconferentie maakt het mogelijk om op tijd de juiste mensen bij elkaar te krijgen en geen druk te leggen op de hierboven genoemde punten.