Het milieu is een ethisch vraagstuk dat iedere ondernemer bezig zou moeten houden. De druk die we gezamenlijk uitoefenen op onze natuurlijke omgeving is in veel gevallen uitzonderlijk hoog. We ontrekken veel grondstoffen en als we niet recycleren hebben we te maken met uitputting. De belasting op het milieu is ook zeker in de nabije toekomst merkbaar voor onze kinderen als we er niet snel wat aan doen. 

Maar we kunnen het ook overdrijven. We zijn al een hele tijd de term ‘zure regen’ vergeten. We hebben het nu alleen nog maar over groene stroom. En andere groene initiatieven. De ideeën variëren van direct uitvoerbaar tot volstrekt ridicuul. 

De IT sector neemt al langer de maatschappelijke verantwoordelijkheid. Fabrikanten doen alles om minder restafval te produceren bij het verstrekken van consumables en de inzet van duurzame componenten met inachtneming van de RoHS-regeling (beperking van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur) is al langer een feit. De conferentie-industrie heeft de groene kans niet laten liggen. Het spreekt voor zich dat een bespreking vanuit huis (via bijvoorbeeld een conferentietelefoon) minder belastend is dan een rit door de file. En de voordelen zijn er direct wanneer vier organisaties vanuit het eigen kantoor vergaderen via video, in plaats van het vliegtuig te nemen. 

Ook onze leveranciers zijn met campagnes gestart. Reduce your carbon footprint! Polycom zegt ‘GO Nowhere, GO everywhere’ en doelt op het gebruik van conferentieapparatuur om overal aanwezig te zijn. En het is inderdaad mogelijk. Iedere videovergadering heeft uiteraard een positieve bijdrage op het milieu. Als we daarvoor tenminste de auto laten staan, of het vliegtuig niet boeken. 

AVCOMMIT verkiest de voordelen. Liever een teleconferentie dan een file. En liever frequenter elkaar zien via video dan eens per kwartaal in Londen. En laten we het gemak niet vergeten! Als we daarbij het milieu helpen, is dit mooi meegenomen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit niet de voornaamste reden zal zijn om conferentieapparatuur aan te bieden. Het pallet aan voordelen is namelijk veel groter. We kunnen data delen, elkaar luid en duidelijk verstaan. Tegelijkertijd met New York vergaderen terwijl we in gesprek zijn met Brussel… 

Zeker nu er vele bedrijven last hebben van de financiële crisis is het zaak om op de kosten te letten. In de file staan kost tijd, dus geld! Kortom de tijd is nu gekomen dat ook u investeert in videoconference. Een Return of Investment is zo berekend. Hoeveel spendeert uw organisatie op jaarbasis aan vliegtickets en brandstofkosten?Hoeveel reistijd zijn uw medewerkers op jaarbasis kwijt? Word efficiënt en stap over op videoconference. Met deze investering bespaart u geld en ook het milieu! 

Graag bespreken wij met u geheel vrijblijvend de vele mogelijkheden. Wenst u meer informatie over hoe videoconference op de beste manier toe te passen in uw organisatie? Neem dan contact met ons op: Bel 070-3388831 of mail naar info at avcommit.nl